Кевин Уилиамсън

Кевин Уилиамсън е роден в Англия, но повече от 10 г. живее в България. Възхищава се на българската природа, традиции, кухня, народната музика. Харесва българите и тяхното гостоприемство.

Рисува абстрактни картини, като експериментира в стилове и техники. В някои от творбите си шифрира букви като закачка към свои приятели. Любими негови мотиви са геометричните фигури, спиралата, неправилните линии. Открил разливната техника, той е в състояние да се забавлява и експериментира с часове, създавайки неочаквани, имагинерни творения с  акрилни бои, сякаш наднича в дълбините на Земята или необятността на Космоса. Тези картини на хаоса той нарича Khaos painting /кайос пейнтинг/

За тази техника Кевин казва:

 „Мисля за това като за Хаос, защото аз избирам какви цветове искам в това творение, но именно цветовете решават как ще изглежда завършената картина, какви ще бъдат формите, цветните петна. Не мога да контролирам реда на цветовете. Мога само да помогна за довършване процеса на създаването.

Въпреки че любимият ми музикален изпълнител е Дейвид Боуи, обичам да слушам Хоукинд, когато правя тези картини, тяхната смесица от рок / пространство / странност като изникналите образи се вписват в етоса.“

От скоро Кевин е завладян от възможностите на маслената боя и прави своите първи опити.

Хаос или Странност!?!?

Хаос или Пространство!?!?

Хаос или Време!?!?

Хаос или Изкуство!?!?

Дали светът е нещо по-различно от Изукство?

Може би това са странни въпроси, но ... "Дали всеки от нас не си ги задава?"

Изкуството е израз на това, което чувстваме, без да е необходимо да бъде обяснявано. Именно това е колкото сложно, толкова и просто.

Всеки може да намери своя Хаос или своя Свят в картините на Кевин Уилиамсън.

 

Последно видяни от Вас